Solvågtinden

Solvågtind – Junkerdal nasjonalpark.

Jeg har lenge ønsket å fotografere Solvågtinden en klar og flott vinterdag. Første helgen i mars dro jeg til Saltfjellet og Junkerdalen, det ble en fin helg med flott vintervær, ingen skyer, ren og klar luft med minus -17°C. Her kan du se noen bilder av Solvågtinden fotografert fra ulike vinkler.

Solvågtinden 1559 m.o.h.

Solvågtinden (også skrevet Solvågtind) er tinden på det karakteristiske kjegleformede Solvågfjellet. Den har en høyde på 1 559 meter over havet. Fjellet ligger i Junkerdal nasjonalpark i Saltdal kommune i Nordland fylke.

Solvågtind
Solvågfjellet med Solvågtinden 1559 m.o.h.

Det er grei adkomst til fjellet fra Storjord, som har blitt et populært turmål. Fra toppen er det utsikt over Junkerdalen, Saltdalen og Saltfjellet.

Solvågfjellet 1559 m.o.h.
Solvågfjellet / Junkerdal
Solvågtind
Solvågtinden 1559 m.o.h.
Solvågtind
Solvågtind 1559 m.o.h

Solvågtind

Solvågtind 1559 m.o.h.
Solvågtind
Solvågtinden
error: Content is protected !!